Zakaj sta registracija in tehnični pregled vozila tako pomembna

Vsak ponosen lastnik svojega avtomobila dobro ve, da je potrebno vozilo registrirati in ga v primeru, da je starejše, vsako leto odpeljati na tehnični pregled, kjer se gotovi, ali je še vedno primerno za vožnjo ali ne. Le z varnimi vozili lahko zagotavljamo popolno varnost na cesti sebi ter ostalim udeležencem v prometu. Tako lahko rečemo, da sta registracija in tehnični pregled vozil ena izmed prvih stvari, ki jih opravimo pred vožnjo. 

Registracija vozila se opravi na ime lastnika vozila. Ta mora k vlogi za registracijo oddati vso potrebno dokumentacijo, ki zajema dokazilo o lastništvu, soglasje k registraciji, dokazilo o tem, da je avtomobil zavarovan, dokazilo o poravnani cestni taksi ter seveda dokazilo, da je avtomobil prestal tehnični pregled. Ravno zato gresta registracija in tehnični pregled vedno skupaj. 

Kje se lahko opravi registracija in tehnični pregled

Vsakdo ima v svojem okolišu na voljo več izpostav, kjer se opravlja registracija in tehnični pregled. Če še nikoli niste odpeljali vozila na tehnični pregled, se lahko pozanimate pri sosedih ali znancih, ki vam bodo zagotovo dobro svetovali in vas usmerili h kvalitetnemu serviserju. Seveda se na tehničnih pregledih vedno ugotovi kakšna nepravilnost, ki jo je nato potrebno odpraviti, vendar pa je to del prizadevanja, da so v prometu le varna vozila. 

Registracija in tehnični pregled običajno potekata brez večjih posebnosti. Lahko se zgodi le to, da ima avto kakšno napako ali okvaro. Vsekakor je pomembno, da se to odpravi. 

Ali lahko potekata registracija in tehnični pregled na isti dan?

Če ste avtomobil šele kupili, ga boste morali seveda najprej registrirati. Dobro je, da pogledate, če obstajajo poslovalnice, kjer bi registracija in tehnični pregled lahko bili izvedeni v enemu dnevu. 

Tako boste prihranili ogromno časa, saj je običajno vožnja do poslovalnic tista, ki je najbolj dolgotrajna.