Vse kar morate vedeti pred nakupom pištole

Pištole so že od nekdaj mikale ljudi. Tudi v Sloveniji imamo nekaj strastnih zbirateljev pištol, ki imajo doma več različnih dragocenih kosov. Vsakdo ne more biti lastnik pištolo, saj je potrebno imeti orožni list, ki vam dovoljuje, da imate doma v lasti orožje. 

Ali želite, da so orožja del vašega življenja? Če je tako, se pred kakršnim koli nakupom prepričajte, da razumete osnove orožja. Ko razumete različne vrste pištol, lahko najdete popolno, ki ustreza vašim potrebam. Preberite, če želite izvedeti, kaj bi moral vsak začetnik vedeti o strelnem orožju

Kako so izdelane pištole

Težko je poskusiti razumeti vse različne dele pištole, še posebej, če nimate izkušenj s streljanjem. Za lažjo razčlenitev stvari smo sestavili seznam različnih kosov in imen, ki jih ima vaša pištola. Vsak del je enako pomemben in ključen za njeno delovanje. 

Krogla je del kroga ali paketa, ki se bo spustil po cevi puške in zadel cilj. Tudi ohišje vam pomaga. Ohišje okroglega ali kartuše je običajno jekleno, plastično ali medeninasto. Nenavadno je, da ljudje ohišje imenujejo medenina. V ohišju boste našli prašek za pištolo. Nato je temeljni premaz, ki ga boste našli na zadnji strani ohišja. Ko temeljni premaz zadene ohišje, sproži pištolo v prahu in ga vžge.

Kje lahko kupite svojo pištolo

Vsi, ki bi doma radi imeli lastno pištolo in ne vedo, kam se lahko obrnejo, si lahko pregledajo ponudbo na spletu. Ne boste verjeli ampak tudi v Sloveniji imamo specializirane trgovine, v katerih boste lahko kupili kvalitetne in odlične pištole. 

Seveda boste morali najprej imeti vsa pooblastila, saj vam pištole ne bodo kar tako prodali. Ko si boste priskrbeli orožni list, pa boste pištolo kupili brez večjih težav. Naročili jo boste lahko tudi preko spleta ali pa si jo boste izbrali osebno v izbrani specializirani trgovini za orožje.