Večnamenski nadstreški iz kakovostne vrste lesa

Zunanji prostor pod streho vam lahko koristno služi za najrazličnejše namene. Je na primer odlična rešitev za preživljanje prostega časa zunaj stanovanja ali hiše, lahko pa vam služi kot parkirno mesto za različna prevozna sredstva. Še posebej dobra izbira so nadstreški leseni, saj lahko izjemno dobro vplivajo na sam izgled vašega doma pa tudi okolice.

Sicer pa so nadstreški leseni lahko različnih vrst. Nekateri so serijske oziroma tovarniške izdelave, spet drugi pa so narejeni po posebnih merah naročnikov. Pri prvi vrsti lesenih nadstreškov je konstrukcija že vnaprej narejena v tovarni. To pomeni, da je izbor materialov že vnaprej določen, prav tako so vnaprej določene tudi same dimenzije nadstreška. Serijsko izdelani nadstreški leseni so lahko postavljeni pod lastnim okriljem, še bolje pa je, da vam jih nadomestijo strokovnjaki.

Preprosta izdelava nadstreška iz lesa

Zakaj so torej nadstreški leseni tako zelo priljubljeni. Eno od ključnih prednosti smo že omenili – lahko prispevajo k še privlačnejšemu izgledu vaše okolice. Prav tako pa je takšna vrsta konstrukcije v primerjavi s kovinsko lahko narejena veliko hitreje pa tudi preprosteje.

Leseni nadstreški torej odlično ščitijo terase, vhode, prostore za parkiranje, po drugi strani pa so zaradi izjemne lepote tudi zelo dobrodošel okras prav vsakega dvorišča.

Življenjska doba lesenega nadstreška

Vsekakor imajo nadstreški leseni krajšo življenjsko dobo v primerjavi s kovinskimi, a le če zanje ne skrbite dovolj primerno oziroma jih ne vzdržujete. Vzdrževanje lesenega nadstreška v primerjavi s kovinskim pa je veliko preprosteje. Enkrat na leto je namreč treba lesene dele nadstreška prebarvati. S tem se učinkovito osveži barvo, prav tako pa nadstrešek zaščiti pred manj ugodnimi vremenskimi vplivi.

Vsekakor na trajnost lesenega nadstreška vpliva tudi sama vrsta lesa. Izbira kakovostne vrste lesa torej dobro vpliva na trajnost konstrukcije. Pomembno je tudi, da je izbrani les posekan pozimi, ko je v njem precej manj sokov, prav tako tudi, da je ustrezno sušen, ne nazadnje tudi primerno rezan ter obdelan.