Tiskovine lahko poskrbijo za večjo prepoznavnost podjetja

Kljub temu da smo v dobi digitalnega marketinga, ki je postal nepogrešljiv način oglaševanja lastnega podjetja, izdelkov ali storitev, se klasični načini oglaševanja še vedno veliko uporabljajo. Eden izmed načinov, ki so jih v preteklosti izredno veliko uporabljali, so bile tiskovine. 

Tiskovine so bile pri ljudeh vedno zelo priljubljene, saj imajo ljudje radi oprijemljive stvari, ki jih lahko dlje časa držijo v rokah. Digitalno oglaševanje izdelkov še zdaleč ni tako pristno, saj ljudem veliko pomeni, da držijo nekaj v rokah. Na ta način lahko večkrat preverijo napisano in se z izdelkom, letakom ali časopisom bolje čustveno povežejo. 

Konkretne tiskovine bolj stimulirajo naša čutila

Naša čutila so še vedno zel navezana na konkretne stvari, ki jih lahko držimo v rokah. Tako jih lahko občutimo in bolj začutimo. Tiskovine imajo tako tu nezamenljivo vlogo, saj si bomo reklamo, ki smo jo držali v rokah in je nismo le prebrali, temveč tudi občutili, veliko bolje zapomnili. Na nas bo naredila večji vtis in veliko večja možnost bo, da bomo izdelek kupili. 

Pomislite na situacijo, ko zjutraj med svojo jutranjo rutino berete časopis. Sveže natisnjena tiskovine so odličen primer tega, kako pomembne so vonjave. Vonja časopisa nihče ne pozabi hitro. Poleg tega lahko tako tudi ciljamo na točno določeno publiko, saj približno vemo, kdo bere določeni časopis in kdo ga ne bere. 

S tiskovinami lahko oglašujete kjerkoli

Manjše letake lahko natisnete ob vsaki priložnosti. Tiskovine lahko delite na raznih prireditvah, festivalih in sejmih. Ljudje bodo letake pregledali in jih pospravili. Če jim bodo všeč pa jih bodo ponovno pogledali in si jih zapomnili. 

Tiskovine pa seveda ne vključujejo le papirnatih izdelkov. Vaš logotip lahko natisnete na različne izdelke, ki so na voljo pri ponudnikih. Ljudje imajo radi izvirne izdelke, saj jim takšni bolj ostanejo v spominu in zato tudi bolje oglašujejo vaše podjetje.