Šamotna opeka je idealna za izdelavo krušne peči

Krušna peč se je razvila še v preteklosti, saj so ljudje od nekdaj pekli kruh ter ostalo hrano. Dandanes je krušna peč izredno popularna predvsem v picerijah, saj picopeku omogoča pripravo odlične pice, v kateri uživajo vsi gostje. Vedno več ljudi pa si takšno peč postavi tudi doma. Za izdelavo takšne peči je nujno potrebna šamotna opeka, ki vzdrži tudi izredno visoke temperature. 

Ljudje vse pogosteje izdelujejo te pečice v tradicionalnem slogu, saj domu dodajo vrednost in značaj ter odlično družabno vzdušje za kateri koli dogodek ali zabavo. Šamotna opeka je izredno varna in vam omogoča, da ste pri uporabi krušne peči popolnoma varni, saj poskrbi, da se ogenj iz peči ne razširi ven. 

Prednosti uporabe šamotne opeke

Zakaj je pomembno, da se uporabi šamotna opeka? Eden izmed najpomembnejših razlogov je ta, da bolje zadržite toploto in jo tudi počasneje sprošča. Ker je šamotna opeka boljša za zadrževanje toplote, to pomeni, da vam ni treba vedno zalagati ognja in lahko dolgoročno porabite manj lesa. 

Druga odlična lastnost je, da se toplota sprošča bolj enakomerno in počasneje, kar pomeni, da je manj verjetno, da boste pekli kruh, pecivo, osnove za pico itd. Prenesite toploto na višjo temperaturo kot običajne opeke. Čeprav klasična opeka tudi zdrži precej visoke temperature, ima drugačne lastnosti kot šamotna opeka. Z uporabo šamotne opeke ste lahko prepričani, da vam opeke ne bodo počile ali postale krhke pri stalni uporabi. Če opeka začne pokati, lahko to pomeni, da je treba opeko zamenjati, ali še huje, zamenjava celotnih delov pečice lahko zelo drago, zelo hitro. 

Šamotna opeka vam prinese klasičen in tradicionalen slog peči 

Strokovnjaki izredno radi uporabljajo šamotno opeko in jo imajo za veliko bolj tradicionalno, zlasti za pečice za pico. Oni točno vedo, da je šamotna opeka kvaliteten proizvod, ki jih nikoli ne bo pustil na cedilu.