Ripple cena in potencial za investitorje

Ob vstopu na trg kriptovalut se praktično vsak investitor vpraša, katerega izmed neštetih kriptokovancev izbrati. Kar nekaj je namreč takšnih, ki ponujajo dobre priložnosti, a težko jih je najti med vsemi opcijami, ki prinašajo tudi tveganja za velike izgube. Ravno zato smo zelo pozorni pri takšnih izbirah, saj ne moremo nikoli povsem zagotovo vedeti, kaj se bo dogajalo z vrednostmi v bližnji prihodnosti. Tako je tudi za Ripple cena nepredvidljiva, čeprav v tem primeru v ozadju stoji dokaj zanesljiv sistem storitev za bančni in finančni sektor.

Tako lahko ugotovimo, ali je cena upravičena ali ne, kar pomaga pri odločitvi za investicijo. Opazimo lahko, ali obstaja potencial za rast, ali pa se bo balonček razpočil in bo vrednost strmo padla. Seveda ni nujno, da se bo zgodilo nekaj od teh dveh možnosti, povsem realne so tudi bolj zmerne spremembe ali pa obdobje stalne vrednosti. A za dobro napoved moramo imeti dobre informacije, zato je gotovo pametno poznati kaj več o teh kriptovalutah in se odločiti za prave investicije.

Prav za XRP cena lahko vodi v prenagljen nakup, saj gre za posebej zanimiv primer. To je nepredvidljiva kriptovaluta, pri kateri bi težko dobili konsenz glede prihodnje vrednosti.

Težko je reči, kakšna bo za Ripple cena v prihodnje

Ripple cena je izredno nepredvidljiva

Ripple oziroma XRP ima zelo zanimivo zgodovino. Gre namreč za eno starejših kriptovalut, ki so še vedno v splošni uporabi, pravzaprav gre za zelo priljubljeno izbiro, ki se po obsegu trgovanja uvršča v top 10 kriptovalut na trgu. Če pa se osredotočimo na ceno, bomo gotovo prepoznali zanimive trende, ki privlačijo investitorje in upravičujejo priljubljenost te valute.

Za praktično vse kriptovalute z dolgo zgodovino je značilna zelo položna krivulja, tudi za Ripple cena v izhodišču ni naraščala in je tri leta komaj presegala tretjino centa na enoto. Nato je v letu 2017 XRP doživel skokovito rast vrednosti, cena je hitro narasla na skoraj evro na enoto, kar je 300-kratno povišanje. Za investitorje je to seveda odlična novica in tisti, ki so bili že v izhodišču zraven, so preštevali velike zaslužke. Zanimivo pa je to, da je vrednost valute naglo padla tudi v času, ko je kriptovalutam sicer dobro kazalo.

Obdobje kripto zime je XRP sicer dokaj dobro preživel, sploh z vidika tistih, ki so investirali že pred eksplozijo v letu 2017. Je pa valuta postopoma izgubljala vrednost skozi leto 2020 do precej nizke vrednosti okoli 16 centov na enoto. Preporod kripto trga v začetku leta 2021 je to valuto ponovno pognal v višave, v poletnem času pa je za Ripple cena dosegla rekordno vrednost in celo presegla en evro na enoto. Tako so se okoristili tudi tisti investitorji, ki so zamudili začetno priložnost za ugoden nakup in so se za to kriptovaluto odločili šele v času mrka med obema ekstremoma.

Kaj nam za Ripple cena sporoča?

Takšen graf gibanja vrednosti kriptovalute je zelo zanimiv in ima za investitorje velik potencial. Seveda bodo tisti, ki iščejo ugodne dolgoročne investicije, objokovali zamujeno priložnost, a časi, ko je bilo treba za enoto odšteti manj kot cent, so že davno mimo. Vidimo pa, da gre za zanesljivo valuto, ki ima svojo vrednost. Ne gre pričakovati, da bo v prihodnje zamrla. To dokazuje nagel povratek v letu 2021, ko se je vrednost takoj opomogla in se za več kot petkrat povečala.

Še vedno so torej priložnosti za dobro investicijo, tako za tiste, ki svoje kriptovalute radi držijo, kot za tiste, ki pozorno spremljajo tečaje in sproti trgujejo za kar najboljše zaslužke. Pričakovati je, da bo XRP tudi v prihodnje obdržal svojo vrednost. Vprašanje je le, če lahko vzdržuje postopno rast cene, ali pa bomo čakali le na nenadne skoke in trepetali pred ponovnimi padci.

Ena izmed prednosti, ki jih za Ripple cena na prvi pogled še ne izdaja, je ozadje te kriptovalute. Uporablja se namreč kot komunikacijski protokol za posredovanje plačil preko spleta. Tako ima velik potencial za prihodnjo rast, saj dokazuje svojo uporabnost v praksi in se vedno bolj uveljavlja.

Za Ripple cena odgovarja na priljubljenost kripto rešitev

Glavne zasluge za visoko vrednost mnogih kriptovalut ima razmah DeFi rešitev v letu 2021. To so rešitve, ki prodirajo v finančni sektor in tradicionalnim mehanizmom ponujajo alternative v kripto svetu. Namesto trgovanja s fiat denarjem Ripple omogoča opravljanje bančnih storitev s kriptovalutami, s tem pa prinaša mnoge prednosti, ki upravičujejo izbiro in vzdržujejo visoko vrednost tega kripto žetona. 

Za Ripple cena dokazuje, da je XRP vreden zaupanja in se postavlja ob bok večjim kriptovalutam

To je seveda dobra novica za imetnike XRP, pa tudi za investitorje, ki se morda še odločajo za nakup. Pričakovati je, da bomo tudi v prihodnje opazili rast vrednosti, predvsem pa je za Ripple cena zasidrana na zanesljivem temelju, ki nas ne bo pustil na cedilu. Kot dolgoročna naložba je to torej dobra ideja, sploh za tiste, ki radi kriptovalute kupijo in nato nanje pozabijo. Nekoliko bolj razposajeno gibanje vrednosti v zadnjih letih le dokazuje, da bo XRP še naprej ostal zanimiv.