Rabljeni viličarji so cenejši, lahko tudi boljši od novih

Pri nakupu delovne opreme se ne osredotočamo na ceno, najprej se prepričamo, da bodo izbrani izdelki zadostili vsem pričakovanjem, ki jih imamo pri opravljanju zahtevnih delovnih nalog.

Gotovo pa bomo predvsem pri dražjih izdelkih pogledali tudi ceno, saj se želimo izogniti visokim stroškom. Seveda ne sklepamo velikih kompromisov, a prihranek je vedno dobrodošel. Še posebej, če s tem ne sprejemamo velikega tveganja.

Tako pridejo lahko v poštev tudi rabljeni viličarji, ki so dobra izbira za mnoge kupce – tudi za tiste, ki jim cena sicer ni problem.

Viličarji so nekoliko poseben primer, saj gre za kritično opremo pri zahtevnem delu. Odločajo o tem, kako varno in učinkovito bomo opravljali delovne naloge. Tu ne moremo iskati kakšnih bližnjic, saj delo s težkimi bremeni vedno zahteva zmogljivo in zanesljivo napravo.

A ponudba je dovolj široka, da imamo vseeno na voljo dosti izbire. Lahko najdemo zelo prepričljive opcije, tudi rabljeni viličarji lahko v celoti odgovorijo na potrebe zahtevnih uporabnikov. Ravno zato je ponudba takšne opreme zelo pestra.

Pričakujemo, da bo zbirka rabljenih viličarjev zelo zanimiva in veliko cenejša od novih naprav. 

Seveda nakup na trgu rabljene opreme ni vedno prava rešitev. Včasih še vedno brez težav upravičimo nakup novega viličarja, včasih pa najdemo tudi druge rešitve, ki so zelo posrečene.

Pogosto so rabljeni viličarji kar prva izbira

Rabljen viličar je povsem spodobna izbira za večino kupcev, ki želijo priti do kakovostne in zanesljive opreme brez previsokih stroškov.

Ponudba je namreč dobra in združuje opremo, pri kateri ne bo treba sklepati kompromisov. Še posebej, če se odločimo za nakup pri uglednih trgovcih, ki se ukvarjajo z viličarji in opremo.

Viličarji se dokaj pogosto menjajo, včasih moramo nadgraditi svojo opremo ali pa nimamo več potreb po takšni opremi. Poleg tega gre za naprave, ki so zelo zmogljive, zanesljive in vzdržljive – kot nalašč za uporabo pri zahtevnih delovnih opravilih. Posledično imajo viličarji dolgo življenjsko dobo in tudi rabljeni viličarji ne bodo veliko tveganje, če ciljamo na opremo, ki nas ne bo pustila na cedilu.

Večjih obremenitev pri delu ne moremo prenašati, lahko pa jih prevzamejo rabljeni viličarji

Večjih obremenitev pri delu ne moremo prenašati, lahko pa jih prevzamejo rabljeni viličarji

Pri uglednih trgovcih najdemo viličarje, ki so skrbno izbrani in pripravljeni na prodajo. Računamo lahko na to, da bo oprema brez težav delovala še dolga leta, tudi pri večjih obremenitvah. Ker so rabljeni viličarji hkrati tudi veliko cenejši od novih, je v mnogih primerih to kar prva izbira. Gotovo bomo našli atraktivno ponudbo, ki se jo splača izkoristiti. 

Če gledamo na ceno, je ponudba rabljene opreme vsekakor zelo privlačna. Ni pa nujno, da bo to res najcenejša opcija. Včasih dobimo tudi boljše ponudbe, s katerimi še več prihranimo.

Rabljeni viličarji imajo alternativo v najemu

Za res najcenejšo ponudbo se splača preveriti še možnosti za najem viličarja. Z vidika cene je to gotovo najboljša možnost, res pa je, da se bo treba sprijazniti z nekaterimi omejitvami.

V nekaterih primerih pač potrebujemo svoj viličar in se bomo morali odločiti za nakup, naj bo to nov ali rabljen viličar. Če pa potrebujemo napravo le za krajši čas oziroma lahko ugotovimo, da je za najem viličarja cena tudi na dolgi rok ugodnejša, so te opcije takoj zelo zanimive.

Tudi rabljeni viličarji namreč ne morejo prekositi ponudb za najem, če se osredotočamo prav na ceno. Za kratkoročni najem je to vsekakor prava izbira, saj so stroški veliko nižji.

Viličar morda potrebujemo za kakšen krajši projekt, recimo pri gradnji ali za kakšne druge potrebe. V takšnem primeru je najem viličarja povsem samoumevna izbira. Pričakujemo ugodne ponudbe, ki bodo neprimerljivo cenejše od nakupa.

A tudi za daljši čas je lahko najem dobra rešitev, če smo dovolj spretni pri iskanju prave ponudbe. Izračunati moramo, kakšna bo za najem viličarja cena, s tem ugotovimo, koliko časa lahko opremo uporabljamo, preden bo stroškovno bolj upravičen nakup rabljenega viličarja.

Čisto možno je, da bo najem primeren tudi za daljši čas. Še posebej če upoštevamo, da najem običajno vključuje tudi široko podporo, ni se treba ukvarjati z raznimi obveznostmi, ki jih imajo lastniki.'

Rabljeni viličarji so lahko dobra izbira, lahko pa si viličar enostavno izposodimo

Rabljeni viličarji so lahko dobra izbira, lahko pa si viličar enostavno izposodimo

Rabljeni viličarji, ki bodo zdržali dolgo časa

Pri najemu so običajno vključene servisne storitve in potrošni material. Pri rabljenih viličarjih seveda tega ne dobimo, lahko pa najdemo ponudbo pri serviserjih. Lahko se dogovorimo že s trgovcem, ki nam je napravo prodal, če ta opravlja vzdrževanje in servis.

Tako bodo tudi rabljeni viličarji dolgo zdržali in svoje delo opravljali povsem zanesljivo. Pravzaprav pride pomoč strokovnjakov prav že pri nakupu viličarja, saj se lahko takrat prepričamo, da gre za kakovostno opremo, ki je dobro ohranjena in povsem delujoča.

Pred nakupom opravimo celovit pregled in preizkus, da ne bomo kupovali mačka v žaklju. A za dobro delovanje viličarja na dolgi rok moramo seveda poskrbeti sami.

To storimo tako, da se ne izogibamo rednemu vzdrževanju in pregledom. To opravijo strokovnjaki, ki jih izkoristimo prav za ta namen.

Odzivni serviserji nudijo redne vzdrževalne storitve ter hitri servis v primeru, da se pojavijo kakšne težave pri uporabi viličarja.