Odkup starih vozil

Veliko ljudi se rajši odloči za odkup starih vozil, saj jih veliko ni finančno sposobnih, da bi si privoščili čisto nov avto. Novi avtomobili so veliko dražji od starejših vozil, prav tako pa imajo tudi boljšo opremo. Odkup starih vozil je možno opraviti preko registriranih oziroma preverjenih prodajalcev, ali pa preko ostalih oseb, ki se odločijo svoje staro vozilo prodati. Odkup starih vozil ima tudi nekaj pasti, zato je potrebno paziti, da se pri odkupu starega vozila ne uštejete. 

Kako pregledati vozilo pri odkupu starih vozil?

Odkup starih vozil naj bo opravljen premišljeno. Pri zunanjosti vozila je zelo pomembno, da je vozilo očiščeno in suho. Pregledati morate spoje karoserijskih delov, stanje laka, morebitna odstopanja odtenkov barve, manjše pikice na pokrovu motorja so normalen pojav, večje pa lahko privedejo do rjavenja. Nato  zelo podrobno preverite stanje pragov in obrobe koles ter bodite pozorni na spodnji rob vrat in vsa tesnila na vratih in okoli stekel.

Preverite tudi  stanje pnevmatik, starost in morebitno nepravilno obrabo. Vsaj vizualno oziroma na hitro se pregleda tudi podvozje vozila, izpušno cev ter del okoli motorja in menjalnika, kjer ne sme biti ostankov olj in drugih tekočin. Na koncu pozornost namenite tudi še pogonskemu sklopu, predvsem stanju manšet okoli gibljivih delov ter zavoram. Odkup starih vozil vas lahko stane včasih več, kot pa novi avto, saj lahko kupite vozilo, ki sploh ni tako kot ga prodajalec predstavlja.

Kaj je pomembno pri notranjosti vozila?

Pri pregledu notranjosti vozila pozornost namenite obrabi notranjih oblog, preglejte tudi  sedeže, volanski obroč in prestavne ročice ter delovanje vseh električnih naprav in pripomočkov. Ob zagonu se morajo zasvetiti vse lučke in po nekaj sekundah ugasniti.

Pred odkupom starih vozil se dobro posvetujte, predvsem pa se odločite za zanesljivega trgovca, kot je BP avto na spletni strani https://www.bpavto.si/odkup-rabljenih-vozil