Na pomoč priskoči iPhone servis

Popravilo telefonov je storitev, po kateri je kar veliko povpraševanja. Navsezadnje gre za nepogrešljivo opremo, ki jo redno uporabljamo in nas dejansko spremlja na vsakem koraku. Kaj hitro se zgodi, da se pripeti kakšna nezgoda ali pa imamo kakšne druge težave s telefonom. Včasih popravilo ni potrebno ali pa se ne splača, vsekakor pa je pogosto smiselno obiskati serviserja. Še posebej to velja za iPhone servis, ki se ukvarja z naprednimi Apple telefoni. 

Telefoni iPhone so zelo dovršeni in precej zmogljivi, kot se za sodoben telefon višjega kakovostnega ranga spodobi pa so tudi dokaj dragi. Telefona torej ne moremo enostavno zamenjati, saj ob tem nastanejo veliki stroški. Prav tako ga ne moremo normalno uporabljati, tudi če gre le za kakšne površinske poškodbe, ki pokvarijo izgled telefona – iPhone je elegantno oblikovan in navdušuje prav z brezhibnim dizajnom, zato je že površinska poškodba zelo neugodna. Na srečo iPhone servis ponuja dobre rešitve za takšne primere in priskoči na pomoč uporabnikom z raznovrstnimi potrebami.

Katere storitve opravlja iPhone servis?

Serviserja obiščemo za popravilo telefonov z različnimi poškodbami in okvarami. Povpraševanja se lahko med seboj zelo razlikujejo, razumljivo pa izstopajo pogoste težave, s katerimi se srečuje večji delež uporabnikov.

iPhone servis pogosto obiščemo zaradi poškodb zaslona ali ohišja

Značilna težava je razbito steklo, še bolj pogoste so druge površinske poškodbe, ki se odražajo na stanju zaslona ali ohišja. Ni nujno, da gre za poškodbe, ki ovirajo delovanje naprave, sploh če uporabljamo zaščitna stekla za telefon, ki preprečujejo poškodbe samega zaslona. A vseeno so lahko že praske in odrgnine zelo moteče, še bolj moteče je razbito steklo ali ohišje. Tako takšne telefone odnesemo na iPhone servis, ki lahko hitro in brez težav zamenja poškodovane dele naprave.

Včasih se vseeno zgodi, da pridejo poškodbe napravi res do živega. Večji udarci, padci in druge obremenitve premagajo tudi zaščitna stekla za telefon in kakovostne sodobne materiale. Če se poškoduje zaslon, se pojavijo okvare in ne moremo pričakovati, da bomo telefon lahko normalno uporabljali. V poštev pride le popravilo, v praksi je to običajno zamenjava zaslona. Poškodbe zaslonov so precej pogoste, zato je možno dobiti dobre rešitve pri serviserjih, gotovo pa bo za iPhone servis v tem primeru tudi nekoliko dražji in zahtevnejši. Razlika med razbitim zaščitnim steklom in poškodovanim zaslonom morda na prvi pogled ni velika, a v resnici gre za povsem drugačno težavo.

Servis ponuja še druge storitve, ki so zelo koristne za tiste, ki imajo težave s telefonom. Popravilo iPhone telefonov včasih vključuje reševanje posledic zaradi vdora vode ali prahu, včasih pa se pojavijo kakšne stvarne napake, ki so posledica napak pri proizvodnji. Vsekakor je najbolje obiskati pooblaščeni iPhone servis, kjer lahko uveljavljamo garancijo.

Preventiva pred odhodom na iPhone servis

Ker so servisne storitve lahko precej drage in zamudne, pa tudi sicer nočemo imeti opravka s težavami in poškodbami telefona, je pametno poskrbeti za ustrezno preventivo. To je lahko povsem enostaven ukrep, recimo uporaba zaščite za zaslon telefona. Že z enostavno in cenovno ugodno opremo lahko občutljiv zaslon telefona dobro zaščitimo pred praskami, odrgninami in drugimi mehanskimi obremenitvami. Za boljšo zaščito pred padci in udarci poskrbijo silikonski etuiji in zaščitne torbice. Gotovo pa iPhone servis ponuja še zbirko druge uporabne zaščitne opreme, ki jo lahko naročimo tudi preko spleta. 

Tudi iPhone servis lahko ponudi nekatere izdelke za preventivno zaščito telefona

Preventivna zaščita telefona seveda vključuje tudi uporabo v skladu z navodili in omejitvami, predvsem pa pazimo, da naprave ne izpostavljamo kakšnim večjim obremenitvam. V resnici je za večino težav s telefonom običajno kriv uporabnik sam, kar dokazuje tudi povpraševanje po storitvah, ki jih nudi iPhone servis. Običajno je potrebno popravilo iPhone telefonov ravno zaradi nepazljivosti uporabnika.

Različne možnosti za iPhone servis

Vsak servis ponuja primerljive storitve, sploh če potrebujemo le kakšne enostavne rešitve, kot je zamenjava počenega zaščitnega stekla ali poškodovanega ohišja. Seveda pa lahko različni ponudniki opravljajo tudi kakšne dodatne storitve, predvsem pa bo drugačna izkušnja pri kakšnih posebnih zahtevah.

Za enostavna popravila lahko izberemo praktično vsak iPhone servis. To velja predvsem za starejše modele, pri katerih popravila običajno niso tako kritična in lahko v vsakem primeru računamo na hitre, enostavne in ugodne rešitve. Pri zamenjavi ohišja in podobnih posegih bomo zelo zadovoljni, ne glede na izbiro izvajalca. Seveda se izogibamo sumljivo poceni ponudbam, a večinoma lahko pričakujemo dober rezultat.

Zahtevnejša popravila pa lahko prevzame le pooblaščeni iPhone servis, ki lahko dobavi originalne nadomestne dele od proizvajalca. Takšna popravila so zelo dobrodošla, če še veljajo garancijski pogoji, sploh če gre za kakšne zahtevnejše posege. Pooblaščeni servis lahko ponudi bistveno večji nabor rešitev, tudi zamenjavo telefona. Za uveljavljanje garancije je tak servis edina smiselna izbira, pa tudi za druga popravila je pametno obiskati te strokovnjake, saj zagotavljajo kar najboljši rezultat. Res je sicer, da je pooblaščeni iPhone servis nekoliko dražji, kar pa v praksi ne naredi velike razlike – enostavna popravila so še vedno precej poceni, zahtevna pa upravičujejo svojo ceno in jih drugod tako ali tako ne bi mogli najti.