Lounge pohištvo spodbuja kreativno mišljenje v pisarni

V času, ko korporacije preusmerjajo svoje strategije, da bi bolj poudarile inovacije in ustvarjalno konkurenčnost, imajo pisarniški oblikovalci pomembno vlogo pri zagotavljanju pravih nastavitev za podporo tega ustvarjalnega dela. Ustvarjalnost, zahteva tako konvergentno kot divergentno razmišljanje, saj se ljudje združujejo v majhnih ali večjih skupinah in se ločujejo, da lahko delajo sami.

Da bi podprli te različne načine dela, morajo podjetja svojim zaposlenim ponuditi vrsto možnosti, v katerih lahko delajo. Ne samo prostore za tišino, temveč tudi prostore, ki sprejmejo različne drže z različnimi sodobnimi možnostmi sedenja, kot jih na primer ponuja lounge pohištvo. 

Kakšne so prednosti, ki jih prinaša lounge pohištvo

Sproščeno in udobno sedenje, ki ga omogoča lounge pohištvo je vedno priljubljeno med ljudmi, zato je odlično, če ga lahko ponudimo tudi svojim zaposlenim. Sedenje z dvignjenimi nogami je enako sprostitvi, ki možgane napolni, da absorbirajo ideje in vzpostavijo povezave. Sproščeni položaji omogočajo tudi, da um tava, kar lahko privede do nepričakovanih spoznanj in prebojev. Poleg tega je navdušenje, ki ga čutimo ob ustvarjanju, dobro za naše duševno in čustveno počutje.

Lounge pohištvo Marc interieri popolnoma podpira nove načine dela, ki so vedno bolj priljubljeni med ljudmi. S tehnologijo, ki je bolj prenosljiva kot kdaj koli prej, ljudje iščejo nove načine in kraje za svoje delo, bodisi sami bodisi v skupinah. Nastavitve salona se odzivajo na potrebe delavcev tako, da nudijo kombinacijo sedežev, stranskih miz za prenosnike in otomane za tiste, ki radi delajo z dvignjenimi nogami. Današnji saloni odražajo tudi želje delavcev za bolj priložnostna in preoblikovalna okolja. 

Lounge pohištvo spodbuja druženje

Druženje znotraj podjetja je vedno dobrodošlo, saj zaposleni bolje delujejo v okolju, kjer se dobro razumejo. Morda najbolj očitno nastavitve bivalnih prostorov spodbujajo socialne povezave na delovnem mestu. S svojo dostopnostjo in sproščenim vzdušjem bivalni prostori ljudem olajšajo začetek pogovorov, spoznavanje kolegov iz drugih oddelkov in skupno razmišljanje o rešitvah skupnih težav. Lounge pohištvo tako zaposlenim daje močnejši občutek zavzetosti in pripadnosti.