Kvaliteten sedež za traktor zmanjša vpliv vibriranja traktorja

Pri zasnovi traktorskih sedežev lastnosti večine materialov za blazine, ki jih določijo proizvajalci, temeljijo na statični preskusni metodi. Vsi poznavalci traktorjev dobro vedo, da traktor med vožnjo oddaja močne vibracije, ki znatno vplivajo na voznika. V kolikor človek večino dneva presedi na traktorju, saj je zaposlen v kmetijstvu, je pomen tega kako je sedež za traktor izdelan izjemno velik. 

Vsi namreč dobro vemo, da mora biti oprema za traktor pripravljena na bolj dinamične kot statične obremenitve oziroma z drugimi besedami traktor se izjemno trese. Zato so prezrte dinamične lastnosti materialov, iz kateri je sedež za traktor v realnem času pomembnejše za udobje upravljavca traktorja kot statične lastnosti, kot sta gostota in deformacija sile. 

Kaj pravijo o sedežih za traktor strokovne študije?

V priznanih podjetjih, ki izdelujejo ergonomske sedeže, je vsak sedež za traktor narejen po z mislijo na dobrobit voznika. Strokovnjaki so v eni izmed študij ugotovili, da je bil za vstavljanje materialov blazin v sedež v dinamičnem načinu, primerljivem z dejanskimi pogoji obremenitve med obratovanjem traktorja, uporabljen indikator vdolbne sile odklona. 

Ta test je zagotovil več lastnosti v realnem času, kot so povprečna dinamična obremenjena in neobremenjena višina, dinamični modul, dinamična histereza in faktor podpore. Pomembno je, da je bil sedež za traktor testiran v relativno kratkem času, ki je znašal 8 ur. 

Ugotovitve študije sedeža za traktor

Med omenjeno študijo so tako ugotovili, da se dinamična obremenjena višina, neobremenjena višina in dinamična histereza zmanjšujejo s časom upogibanja, medtem ko se dinamični modul in faktor podpore povečujeta s časom upogibanja za večino materialov sedežnih blazin. Le pravilno izdelan sedež za traktor lahko doseže vse omenjene parametre. 

Sedež za traktor je bil testiran v realnem času, kar pomeni, da bo takšno merjenje lastnosti materialov sedežnih blazin pomagalo zmanjšati potrebo po obsežni in precej dragi terenski oceni sedežev traktorjev.