Izbira primernih igrač za otroke

Igrače zagotovo niso le zabava in užitek za otroke ampak so izredno pomembne tudi za otrokov razvoj ter razvijanje njegove motorike. Igrače za otroke imajo zelo velik vpliv na otrokovo mobilnost, motoriko, čustveni, kognitivni in socialni razvoj. Splošno znano in dokazano je, da otrok skozi igro spoznava okolje in se tudi tako razvija. Danes je izbira igrač malce otežena, saj nekatere druge funkcije kot te, da so narejene za zabavo, praktično nimajo in bi otroku znale povzročiti tudi kakšno škodo pri samem razvoju. Pomembno je torej, da izberete igrače pri specializiranih trgovcih z otroško opremo, kot je Superbaby

Pri izbiri igrač je pomembno upoštevati varnost in omejitev

Nepravilna izbira igrač za otroke ima lahko hude posledice. Skoraj vsak dan se zgodi, da kakšen otrok pogoltne kakšen del igračke in se pri tem skoraj zaduši. Zdravniki se s temi težavami srečujejo praktično vsak dan, zato ne smete izbire igrač za otroke vzeti tako samoumevno in lahkomiselno.

Po navadi so neprimerne igrače tiste, ki vsebujejo veliko majhnih delov, katere se da enostavno pogoltniti. Otrok ima v svojem obdobju razvoja tudi to obdobje, ko ga mučijo zobje in radovednost zato bi vsako stvar rad vtaknil v svoja usta in jo probal.

Pri izbiri igrač za otroke je potrebno upoštevati kar nekaj dejavnikov

Eden od ključnih dejavnikov je otrokova starost. Morate se zavedati, da niso vse igrače primerne za vse starosti tudi, če se nekatere igrače na prvi pogled zdijo primerne za določeno starost. Pred nakupom razsodno razmislite ali bo ta igrača ogrožala varnost otroka ali ne. Velikokrat proizvajalci za igrače napišejo neko starost za izdelek, ta pa sploh za to starost ni primerna.

Drugi ključni dejavnik pa so otrokovi interesi in razvoj. Upoštevajte to ali se otrok rad igra na prostem, ali rad ustvarja, ali se zlahka zamoti z sestavljanjem in podobno. Izberite tiste igrače, ki bodo otroku nudile nekaj več, kot pa samo zabavo in igro.