Invalidski skuter za neovirano življenje

Gibalna oviranost je zagotovo velik stres za osebo katera se spopada s to težavo. Sodobni invalidski skuter je zasnovani tako, da oseba ki ima gibalno oviranost sploh ne bo opazila oziroma občutila kakšnih pomanjkljivosti ali pa težav saj bo z invalidskim skuterjem opravljala vsa dela normalno, tako kot je to počela pred gibalno oviranostjo in zdravstvenimi težavami. Z tem pripomočkom osebi ne bo potrebno več prositi osebe okoli sebe, da jo na primer odpeljejo do trgovine, pošte ali pa zdravnika.

Kaj je pomembno pri izbiri invalidskega skuterja in na kaj je potrebno biti zelo pozoren pred nakupom?

Invalidski skuter je na voljo v različnih modelih, barvah in velikostih tako, da je na voljo vsem posameznikom z dotičnimi težavami. Pri invalidskem skuterju je zelo pomembna kakovost gum, saj imajo tla različne površine na katerih mora biti invalidski skuter stabilen in trden, da ne pride do raznih nezaželenih nezgod. Gume morajo tudi dobro prenašati visoko težo, saj so posamezniki različnih težin.

Zelo pomembno je tudi, da je sedež invalidskega skuterja ergonomsko oblikovan, saj bo le ta nudil udobje osebi in ga nebo oviral pri vsakdanjih opravilih. Zelo dobro je da ima invalidski skuter tudi veliko predalov ali pa vsaj kakšno košaro, da lahko oseba normalno odloži in pospravi notri svoje stvari ali pa stvari iz trgovine.

Kakšni invalidski skuterji so sploh voljo?

Invalidski skuterji so ergonomsko oblikovani in lahki, kar pomeni da osebe ne bo oviral pri njenih opravilih, prav tako pa ji ne bo povzročal težav pri morebitnem prestavljanju invalidskega skuterja, saj so lahko prav z namenom, da se oseba ne muči, ko ga mora na primer prestaviti v drug prostor ali na drugo mesto. Na srečo imamo kar veliko izbire, še posebej pri zanesljivih trgovcih, kot je Rehapar.si, tako da lahko vsak najde idealen skuter za svoje potrebe.