Dodatne vilice in gume za viličarje

Z viličarjem želimo biti vedno dobro pripravljeni na izzive, ki nas čakajo pri delu. Ta oprema se uporablja ravno za najtežje naloge, zato ima zelo odgovorno vlogo na vsakem delovnem mestu.

Na srečo izbiramo med zmogljivimi in zanesljivimi viličarji, ki bodo vsem opravilom kos z odličnim učinkom. Omogočajo varno, hitro in dokaj enostavno delo s težkimi tovori.

Seveda pa lahko tak rezultat pričakujemo le, če se odločimo za kakovostno opremo, ki je dobro prilagojena svojemu namenu. To pomeni, da moramo izbrati tudi ustrezne vilice in gume za viličarje.

Ravno od teh delov naprave je namreč odvisno, kaj vse bo viličar omogočal in kakšno delo bomo lahko opravili. Včasih smo zelo zahtevni, včasih pa nam ta oprema dopušča kar nekaj fleksibilnosti.

Pomembno je predvsem to, da zadostimo svojim zahtevam in se dobro pripravimo na delo, s katerim se soočamo. V ponudbi lahko dobimo pester nabor odlične delovne opreme, ti kosi so pogosto prilagojeni specifičnim izzivom, tako dobimo gume za viličarje za vse mogoče terene in vilice za vse mogoče tovore.

Gotovo bomo lahko dobili napravo, ki bo v celoti odgovorila na naše zahteve in izpolnila visoka pričakovanja.

Gume za viličarje so prilagojene različnim izzivom

Gume za viličarje so prilagojene različnim izzivom

Poleg tega lahko včasih dobimo to opremo tudi dokaj poceni. Brskamo po široki ponudbi, ki odpira številne priložnosti za dober nakup. Splača se torej tej nalogi nameniti nekaj več časa in truda, da res izbrskamo kar najboljšo opremo.

Gume za viličarje odločajo o uporabnosti

Nekateri viličarji so zelo skrbno zasnovani za nekatera specifična dela ali za kakšno točno določeno okolje. A načeloma so naprave precej fleksibilne in nekateri viličarji so zelo vsestranski.

To jim omogoča ravno prilagodljiva oprema, pri kateri izbiramo med več možnostmi. Če se osredotočimo na gume, bomo hitro ugotovili, da ravno ta oprema odloča o uporabnosti viličarja na različnih terenih.

V vsakem primeru imajo gume za viličarje izredno pomembno nalogo, saj omogočajo prevažanje naprave, pri velikih obremenitvah pa skrbijo za prenos teže na tla.

Podpirajo celotno težo viličarja in bremena, zato morajo biti vzdržljive in zanesljive.

Najmanj dela bo z izbiro gum v urejenih skladiščih, kjer prevažamo kakšne manjše tovore, običajno so to kakšne zaloge na paletah. V tem primeru so gume za viličarje dokaj majhne in gladke, da omogočajo okretno upravljanje naprave po urejeni površini.

Nimamo kakšnih velikih ovir, zato so gume prilagojene predvsem za učinkovito vožnjo in optimalen prenos obremenitev.

Drugače je na terenu, kjer potrebujemo prilagojene gume. Če ne vozimo po utrjenih površinah, bodo obremenitve hitro prevelike in se bo viličar pogreznil. Zato se uporabljajo večje gume, ki bolje razporedijo obremenitve. Poleg tega potrebujemo večje gume s profilom zato, da lahko težko napravo zanesljivo premikamo po površini. Ena možna rešitev so tudi gosenice, ki so priljubljena izbira za terenske viličarje, ki se uporabljajo tudi na neugodnih terenih.

Gume za viličarje služijo tudi temu, da porazdelijo velike sile preko večje površine

Gume za viličarje in ustrezne vilice

Prav tako kot gume morajo biti tudi vilice za viličarja dobro prilagojene svojemu namenu. Tu imamo še več variant, saj se ukvarjamo z različnimi tovori.

Včasih imamo že v istem okolju več različnih bremen in potrebujemo zelo fleksibilne vilice. Običajno se odločamo za vilice, ki omogočajo enostavno prevažanje standardnih palet. Če pa nimamo opravka s tovorom na paletah, dobimo tudi drugačne vilice, ki jih domiselno uporabimo za druga bremena.

Seveda so tudi navadne vilice za palete dokaj uporabne za različne vrste tovora, tudi če niso zelo prilagodljive.

Poseben izziv ponovno predstavljajo terenski viličarji. Pri teh potrebujemo posebne gume za viličarje, običajno pa tudi prilagojene vilice. Ne prevažamo namreč palet, temveč kakšne težke gradbene elemente, ki postavljajo drugačne zahteve.

Uporabljajo se lahko čisto drugačni viličarji, ki sploh nimajo običajnih vilic, temveč dvigujejo tovor na druge načine. Tu je vsekakor dobro, da imamo na voljo različne vilice za viličarja, da se lahko prilagodimo zahtevam.

Gume za viličarje na trgu rabljene opreme

Včasih je smiselno kupiti kar rabljeni viličar in tudi drugo opremo najdemo v takšni ponudbi. Tudi, če so viličarji rabljeni, bodo zelo zanesljivi in uporabni, saj je to zmogljiva delovna oprema, ki je vedno pripravljena na zahtevne naloge.

Enako velja za dodatno opremo in nadomestne dele. V tej ponudbi dobimo široko zbirko različnih rešitev, ki lahko zelo dobro odgovarjajo različnim kupcem. Seveda lahko pričakujemo, da bodo na voljo tudi gume za viličarje, saj je prav to element, ki ga je treba pogosto prilagoditi potrebam.

Če so viličarji rabljeni, bodo morda že imeli kakšne prilagoditve in posebno opremo za delo na različnih terenih in z različnimi tovori. Lahko pa te kose dobimo tudi posebej, tako med rabljenimi izdelki kot pri drugih dobaviteljih.

Nenazadnje se gume za viličarje ne uporabljajo le takrat, ko želimo napravo prilagoditi za delo na različnih terenih, temveč gre za opremo, ki je izpostavljena obrabi in jo je treba redno menjati.

Tudi rabljeni viličar se splača pregledati in se prepričati, da ima gume dobro ohranjene oziroma jih zamenjati, če se izkaže, da so že preveč obrabljene.