9 načinov, kako ljubiti svoje telo

Poiščite popolna oblačila za močnejše, ki bodo pokazala vaše obline

Včasih so nam govorili, da moramo biti supermodel vitki. Kaj pa v letu 2021. Velikost 30/50 in naprej je zdaj nova normalnost. Oblikovalci, specializirana spletna mesta in trgovci na drobno sprejemajo vključenost velikosti, modeli pa so običajne velikosti. Pazite - tudi moda za močnejše se čedalje bolj izpostavlja, na naslovnicah, revijah - saj želimo poudariti lepoto vsake ženske, ne glede na velikost ali težo. Toda kot urednica mode in lepote sem za fotografiranje oblekla na tisoče žensk vseh velikosti. Včasih smo na snemanju uporabljali veliko zdravila Spanx, vendar sem se veliko naučila o tem, kako se ženske, starejše od 50 let, počutijo glede svojega telesa in teže.

 

Ni se lahko odpovedati desetletju obsežne tesnobe, diet in spopadov z oblačili za močnejše postave ter sprejeti telesno pozitivnost, a zdaj je končno čas za vse. Tukaj je opisano, kako pokazati svoje čare, četudi imate morda kakšen kilogram preveč.

 

1. Oznovni kosi za močnejšo postavo

Ženke čedalje pogosteje posegajo po enostavnih oblačilih, v katerih se počutijo sproščena. Za oblačenje brez stresa je najbolje, da poiščete preprosto bluzo ali tuniko z odprtimi rameni širokimi izrez. Običajno so to S – XXL v rednih velikostih ali 1X do 5 X+ v plus velikostih. 

 

Tudi oblačila za močnejše so lahko ravno tako senzacionalnega izgleda. Prav je, da pokažete ramena, da oblečete tudi bluzo v večjih številkah z širokim V izrezom, saj ta stil nikoli ne bo rezervirano le za “suhice”. 

 

Izberite slog, ki vam pristaja, vsekakor pa obstaja nekaj osnovnih kosov oblačil, ki vam bodo zagotovo pristajali - Črne hlače, bela majica brez rokavov ali s kratkimi rokavi, različne spuščene bluze iz poliestra, modre enobarvne hlače

 

osnovni kosi oblačila

 

2. Večje številke - pomembno, da je številka prava

Svojo pravo konfekcijsko številko vzemite ko svoj skrivni recept za odličen videz. Z merilnim trakom določite velikost prsi, pasu in bokov v cmm. Tabele velikosti so zdaj glavna značilnost na večini spletnih mest, zato pri spletnem nakupovanju ujemajte svoje centimetre s tistimi katerega koli trgovca na drobno ali blagovne znamke. 

 

Opažamo, da ženske vedo svojo konfekcijsko številko, vendar se ne izmerijo pogosto, zato ob nakupovanju po spletnih trgovinah prihaja do vračanja izdelkov, bluze, hlače, jopice, … niso prav, bodisi so prevelike ali premajhne.

3 ženske pozitivne

Po drugi strani se včasih zgodi, da se oseba enostavno ne sprijazni, da bi morale kupiti XXXL, na koncu pa so nesamozavestne v premajhniih oblačilih. 

 

Vredno je ponovno poudariti, da je prava velikost oblačila kot skrivni recept za uspeh. Preohlapna oblačila ali preveč oprijeta na mestih, kjer si nebi želeli - temu se lahko izognete! 

 

3. Obleke za močnejše na preklop, višji pas, ...

Morda ste se od lani nekoliko zredili. V redu, morda več kot nekaj kilogramov. Nič zato - predvsem je pomembno, da to ne uniči vaše samozavesti, ob tem je pomembno, da se ne skrivate z prevelikimi oblačili. Najdite svojo novo konfekcijsko števiko, zamenjajte nekaj kosov oblačila, da se počutite odlično.

 

Za vse močnejše ženske predlagam, da morda izberejo kose kot so “obleke na preklop”, da uporabijo pas, oblečete hlače z višjim pasom (kavbojke ali navadne hlače).

 

Ugotavljamo, da ženske ko se zredijo ustrajajo pri svoji prejšnji konfekcijski številki češ “saj bom shujšala”; namesto tega, pa se v svojih oblačilih počutijo nesamozavestne, kar jih še dodatno potre.

obleka na preklop

4. Poudarite ženske obline z višjim pasom

Pomembno je, da močnejže ženske pri izbiri oblačil izberejo tiste, ki majo višji pas. Pri oblačilih za močnejše je to pogosto nekoliko nad boki, nikakor pa v spodnjem delu pasu. Stil oblačenja moramo prilagoditi svoji postavi - to pa tako, da se pri tem še vedno počutite odlično.

obleka z višjim pasom

Če oblečete hlače z bluzo, ali pa jens ali pajkice s tuniko, naj bo pas višji. Da postavo dodatno poudarite, uporabite pas in ga dodajte tuniki, kavbojkam ipd.

5. Ali imate postavo peščene ure?

Če sta zgornji in spodnji del zelo ukrivljena in imate pas - to poudarite. Ohlapnim oblekam za močnejše in tunikom za silhueto, ki posnema vašo, dodajte pasove. Izberite tudi obleke, hlače, majice in kombinezone s pasovi za samovezanje ali opredeljenim pasom.

6. Imate ravno obliko -  ne potrebujete pasu?

Če ste naravnost navzgor in navzdol od rame do kolka brez vdolbine na sredini, naj vaša oblačila izpostavijo to vašo obliko. Vsak top ali obleka s shirningom in drapiranjem ali peplum popestri vašo sredino in mehko oblikuje v ovinkih. Poiščite bluze s širokim pasom in tunike z drapiranjem. Naj bodo rahlo oblečene in zagonske kavbojke in hlače, namesto vitkih, širokih ali ravnih stilov. Zagotavljajo še eno rešitev za objemanje polnih stegen in telic.

ženske obleke

7. Oblecite se, da podaljšate svoje telo. 

Teža je horizontalna stvar. Naša višina, dolžina nog in rok se ne razlikujejo, ne glede na to, koliko pridobimo ali izgubimo. Odvečni kilogrami raztegnejo naše telo vodoravno, dodajo širino in volumen. Če ustvarite iluzijo daljše, višje silhuete, dobite bolj laskav celoten videz. Eden od načinov za to je, da se tonsko oblečete v eno barvo od glave do pete. Druga rešitev je poudariti navpične črte s črtami.

8. Izberite hlače ali kavbojke za močnejše

Tudi telesna pozitivnost lahko gre predaleč. Obstaja točka, ko ozke kavbojke enostavno preveč. Če vam je že od nekdaj všeč ideja, da pokažete svojo obliko, poskusite z raztegljivimi kavbojkami. Ali pa se odločite za hlače z ravnim sprednjim pasom z elastiko v pasu z raztezanjem. Niso tako oprijemljivi kot gamaše, ampak pod tunikami in dolgimi top-i dajejo enako podolgovato podlago. 

ženske kavbojke

Opomba: Kavbojke in hlače velikosti plus niso oblikovane enako kot običajne velikosti. V vzponu, zadaj, mednožju in nogah je več prostora za trebuh, boke in stegna.

9. Poskusite narediti več

Mnogo žensk svoja večja telesa skriva v nenavadnih in dolgočasnih oblačilih. Ni vam treba iti po tradicionalni poti "obleka-slim", da prikrijete ali zatrete ovinke. Poiščite tekoče tunike v privlačnih odtisih, zaobljene pletene tunike s subtilnimi zarezami in hladnimi ramenskimi majicami ter top-i, da za se zaljubite v svoj stil.

Trgovina z oblačili Ariya